10 Simple Tips til et Lykkeligere Liv

”Lykke er meningen og formålet med livet, hele målet og enden af den menneskelige eksistens”. Sådan sagde Aristoteles for mere end 2.000 år siden. Og dette gælder vel stadig den dag i dag. Især i en tid hvor ulykke er at finde alle vegne. At være lykkelig er noget alle vil opnå og mange tror at lykke kommer som følge af en bestemt realisering eller en milepæl. ”jeg bliver lykkelig når jeg får drømmehuset”, ”jeg bliver lykkelig når jeg finder manden i mit liv”, ”jeg bliver lykkelig når jeg får børn”. Men i virkeligheden er lykke tilgængelig lige nu og her. Det er de simple ting i livet der bringer lykke. Her giver vi dig de 10 bedste og mest simple tips til hvordan du kan begynde at leve et lykkeligere liv, startende fra i dag.

Hjælp andre. Selvom vi selv har opnået vores største personlige drømme, kan vi stadig føle os tomme indeni, fordi vi ikke har gjort et betydningsfuldt bidrag til et andet menneskes liv. Når vi er frivillige eller hjælper andre får vi en behagelig følelse og glæde og det bidrag vi giver til andre kan være en stor lykke til en selv.

Gør hvad du elsker. Hvis din passion er at male, svømme, være frivillig, spille håndbold, gå ture i skoven eller bruge tid med familien, så find tid til at gøre det. Det er bevist at når du gør det du elsker, så fyldes du med glæde. Så hvorfor gøre noget du ikke kan lide eller kun halvt kan lide, hvis du kan gøre det du virkelig elsker?

Vær taknemmlig. Når du sætter dig ned og tænker over alle de ting du har i dit liv som du bør være taknemmlig for, så vil du se hvor velsignet du allerede er. Mange kan gå igennem livet og tage alle disse små ting for givet, såsom et tag over hovedet, mad i køleskabet og en varm seng. Ved at sætte pris på disse ting vil du få et lykkeligere liv.

Del med andre. Når vi deler vores følelser, vores tid og vores kompetencer med andre, så føler vi glæde. Når vi ikke deler med andre så kan vi blive ensomme, men når vi deler med andre så vil de være taknemmelige over for dig, hvilket giver dig mere glæde.

Smil noget mere. Prøv næste gang du går forbi nogen på gaden, i stedet for at kigge ned i jorden, så smil. Prøv generelt at smile mere og se og mærk hvordan det påvirker dig selv positivt såvel som dem omkring dig. At smile gør dig lykkeligere, selvom du måske er ked af det, så gør det dig gladere at smile. Når du smiler så smitter det. Ligesom når nogle gaber. Så hvis du smiler noget mere, så er du med til at gøre ikke kun dig selv gladere, men alle andre.

Lev uden stress. Ikke lad stress tage over dit liv og din glæde. Du fortjener at være glad og lad ikke stress komme i vejen. Øvelser såsom meditation eller mindfulness kan hjælpe dig til et lykkeligere liv. Læs også vores guide til meditation og vores 7 tips til at få positive vaner.

Spis sundt. En burger eller en is en gang i mellem kan være godt til alle og det kan også gøre en glad, men når du spiser ordentligt og sundt, så føler du dig også gladere både fysisk og psykisk.

Glem negative tanker. Negative tanker er din værste fjende når det kommer til at have et lykkeligt liv. Så hvordan kommer du uden om disse tanker? Du skal prøve at være mere bevidst om disse tanker og så udskifte dem med positive tanker. Brug mindre tid med negative mennesker og mere tid med positive mennesker, mennesker der får dig til at smile og glemme dine negative tanker.

Giv flere gaver. Her snakker jeg ikke om dyre gaver. Nogle gange kan det at give et lille kærlighedsbrev, en indtalt besked, en kaffe eller et æble, glæde nogle andres dag og din egen. Del hvad du kan med de mest fantastiske personer i dit liv som du holder af.

 Tilgiv og glem. At bære nag over for nogen kan skade dig mere end den person, du bærer nag til. Spørg derfor dig selv ”hvad kræver det for mig at slippe fortiden og det der er sket?”, og læg mærke til hvordan du føler når du slipper dette nag og den vrede det har medført. Fokuser i stedet på en lys fremtid og de mange ting i dit liv som du kan værdsætte og være taknemmelig over.

Læs også vores 10 bedste anbefalinger til yoga og meditations musik og vores 10 fantastiske tips til at lære dig selv bedre at kende når du mediterer

Skrevet af M1NDFUL