4 Sundeste Oste i Verden

Mange tror at de skal vinke farvel til deres favorit oste når de skal tabe sig eller spise sundere. Men før du gør dette, bør du nok lige lægge osten tilbage i køleskabet og læse med her. Når diverse sundhedseksperter skal give deres mening om ost, så lægger de oftest vægt på at ost har et højt kalorie- og fedtindhold, men en ny undersøgelse viser at ost er en fantastisk kilde til kalcium, protein og vitamin D. Så læs med hvor vi giver dig de 4 bedste og sundeste oste.

Feta
Denne yderst populære ost kommer enten i blok eller terninger, og i og med den har en kraftig smag behøver du ikke meget af den til dit måltid. Feta indeholder kun omkring 75 kalorier pr. 30 gram, hvilket placerer den i den lavere ende af kalorie og fedt spektret. Derudover, da feta normalvis bliver produceret af gedemælk er den det optimale valg, hvis du er laktoseintolerant. Vigtigst af alt smager denne ost godt i stort set alle måltider.

Gedeost
Det kan godt være at du bliver overrasket når vi skriver at denne cremede ost er kategoriseret som et sundt valg. Men gedeost har et lavt kalorieindhold, ligesom feta, og den indeholder langt flere proteiner. Med mere end 5 gram protein pr. 30 gram kan du faktisk skippe kødet på din næste salat.

Hytteost

Denne populære og smagsfulde ost er ovenikøbet meget oplagt hvis man er på en diæt, da en halv kop hytteost indeholder hele 16 gram protein! Hytteost går godt til det meste, men du bør prøve den med ananas, fersken eller mango! Bonus info: hytteost har et højt indhold af kasein protein, hvilket effektivt promoverer genopbygning af muskler, og er derfor genial til dig der træner.

Parmesan
Denne kraftige og smagsfyldte ost kommer i mange former, men det anbefales at anvende revet parmesan i alt fra omeletter til popcorn for at reducere kalorie- og fedtindtaget og på samme tid få en eksplosion af smag. Parmesan indeholder 112 kalorier pr. 30 gram, men heri får du også mere end 8 gram protein, hvilket gør den velegnet til den sunde livsstil.

Vi håber at du efter at have læst dette ikke er ligeså bange for at spise ost under din diæt, som du var før. Disse oste er nemlig blevet kåret til de 4 sundeste oste i verden, og du kan derfor spise dem med god samvittighed. Læs også om ugens udvalgte favorit te samt de 4 vigtigste fordele ved at sove nøgen

Skrevet af M1NDFUL