Flere og flere undersøgelser viser at det er sundt for sindet at meditere. Vi har udvalgt fire videnskabelige grunde til at meditere, læs med her:

1. Ingen Depression 
Forskning tyder på, at 30 minutters meditation forbedrer depressionssymptomer og nedsætter angst og smerte. En undersøgelse fra Brown University viser at meditation muligvis forebygger depression og forskere har opdaget opdaget at folk der mediterer, kan have mere kontrol over hvordan deres hjerner behandler og tager hensyn til negative inputs (som smerte) og negative tanker der kan virke som depressionsudløsere.

2. Mindre Stress
Når du mediterer er du i stand til at tilsidesætte en del af hjernen, der er ansvarlig for frygtmekanismen (som frigiver kortisol, det skadelige stresshormon, der er ansvarlig for flere sundhedsproblemer. En undersøgelse fra Wake Forest Babtist Medical Center tyder på, at meditation kan skære ned på angst med næsten 40 procent. Blot 25 minutters meditation tre gange om ugen kan gøre opgaver mindre stressede, ifølge nyere forskning.

3. Lindre Hovedpine
Meditation kan være en fremragende forsvarsmekanisme mod hovedpine. Forskning finder ud af, at meditation fører til større lindring af spændingshovedpine.

4. Boost Hukommelsen
Glemmer du ofte ‘småting’? Prøv at meditere en smule hver dag. Meditation har vist sig ikke kun at forbedre hukommelsen, men også at hjælpe med at skære ned på distraherende tanker.

Hvis du vil igang med at meditere foreslår vi at du downloader app’en Zen og prøver deres ‘21-Day Meditation Program‘ som er helt perfekt for begyndere. Desuden tilbyder Zen en masse fantastiske meditations- og mindfulness features og opdatere ugentligt med nye guidede meditationer. Du kan downloade Zen på App Store og Google Play eller ved at klikke HER.

Vil du læse mere om emnet? Vi foreslår disse artikler:

Meditation for begyndere: 5 praktiske tips til at forstå sindet – læs hvordan Line har fået mere fred i hendes sind.

How Meditation Changed my Life and how it can Change Yours! – en fantastisk fortælling (på engelsk) om hvordan meditation kan være livsforandrende!

Latter er den bedste medicin for dit helbred! – Vidste du at latter styrker dit immunforsvar, gør dig gladere, reducerer fysisk smerte og reducerer risikoen for stress?

Skrevet af M1NDFUL