Latter er Den Bedste Medicin for Dit Helbred

Der er ingen tvivl om at det er skønt at dele et godt grin med venner og familie. Men vidste du at latter rent faktisk kan forbedre dit helbred? Latter er faktisk en effektiv medicin for dit helbred. Det forbinder nemlig mennesker på en helt speciel måde, hvilket sætter gang i sunde fysiske og emotionelle forandringer i kroppen. Latterstyrker dit immunforsvar, gør dig gladere, reducerer fysisk smerte og reducerer risikoen for stress. Læg mærke til hvordan børn griner. Børn kan grine hundredvis af gange på en dag. Men voksne har det med at være mere seriøse og grine mindre. Men ved at søge efter flere muligheder for humor og latter, kan du forbedre sit emotionelle helbred, styrke dit parforhold, blive lykkeligere – og endda leve længere.

Her er der nogle tips til hvordan du kan grine mere:

  • Se nogle komiske film eller serier
  • Del sjove øjeblikke – selv de pinlige – med dine venner
  • Lav en aften med dine venner hvor I spiller brætspil
  • Når du hører latter, så følg ryk tættere på den
  • Brug tid med mennesker der har nemt ved at grine og er i godt humør
  • Lær at grine af dig selv

Latter er den mest effektive medicin mod stress, smerte og konflikter. Intet virker bedre eller hurtigere til at få dine tanker og krop i balance end et godt grin. Humor og latter letter dine byrder, inspirerer håb, forbinder dig til andre, spreder glæde og holder dig fokuseret og opmærksom. Det hjælper også til at reducere vrede og gør dig mere tilgivende. Bedst af alt, så er denne geniale medicin sjov, gratis og nem at tage.

Her er der nogle af de vigtigste helbredsmæssige fordele ved at grine:

  • Latter afslapper hele din krop. Et godt grineflip løsner op i kroppen og reducerer stress, samt efterlader dine muskler afslappede i op til 45 minutter efter.
  • Latter kan hjælpe dig til at leve længere. En undersøgelse fra Norge konkluderede at mennesker med en stærkt sans for humor lever længere end dem der ikke griner så meget.
  • Latter beskytter hjertet. Når man griner forbedrer det funktionen af ens blodårer og styrker blodstrømningen, hvilket hjælpe med at beskytte dig imod hjertestop og andre cardiovaskulære sygdomme.

Læs også vores 5 nemmeste livsstilsændringer til et bedre liv samt vores indlæg om hvordan Acai pulver kan lede til et sundere liv

Skrevet af M1NDFUL